Etusivu 〉 GTK 〉 Ura GTK:ssa 〉 Avoimet työpaikat 〉 Tutkija (postdoc) – Hydrogeologia / PFAS-yhdisteiden kulkeutuminen maanalaisissa ympäristöissä
Tutkija (postdoc) – Hydrogeologia / PFAS-yhdisteiden kulkeutuminen maanalaisissa ympäristöissä
- Julkaisupäivä
- 19.12.2024
- Haku päättyy
- 31.01.2025 16.15
- Paikkakunnat
- Espoo
- Linkki Valtiolle.fi -palveluun
- Hae tehtävää
Geologian tutkimuskeskuksessa (GTK) teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi
Tutkija (postdoc) – Hydrogeologia / PFAS-yhdisteiden kulkeutuminen maanalaisissa ympäristöissä
Geologian tutkimuskeskus hakee Vesi- ja kaivosympäristöratkaisut -yksikköön postdoc-vaiheen tutkijaa tutkimaan PFAS-yhdisteiden kohtaloa ja kulkeutumista maanpinnan alla. Toimipaikkasi on Espoo ja sinulla on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön Suomen sisällä.
Haettava tutkijan tehtävä on osa Suomen Akatemian ja GTK:n yhteisrahoitteista ”EMERGING-FLOW” projektia. Projektin tavoitteena on tutkia Suomen pohjavesissä esiintyvien uusien haitta-aineiden (PFAS) kulkeutumista ja kohtaloa sekä niiden vaikutuksia juomavesivarantoihin ja Itämereen. Haemme tehtävään kenttätyöpainotteista tutkijaa, joka tehtävässään, sekä itsenäisesti että tiimin jäsenenä, lisää ymmärrystämme pohjaveden virtausta ja haitta-aineiden kulkeutumista ohjaavista mekanismeista. Tehtävään valittava henkilö kykenee yhdistämään havainnot kentältä ja ympäristön kemiallisista merkkiaineista kehittääkseen käsitteellisiä ja numeerisia malleja, joita sovelletaan kestävän vesihuollon ratkaisuissa. Tutkija julkaisee tulokset korkealaatuisissa lehdissä ja esittelee hankkeen tuloksia tieteellisissä konferensseissa, työpajoissa ja seminaareissa. Tehtävään kuuluu myös yhteistyö kansainvälisten hankekumppaneiden ja suomalaisten sidosryhmien kanssa. Toimeen sisältyy jaksoja ulkomailla, kuten esimerkiksi vierailut tutkimus- ja tiedonlevittämistarkoituksissa.
Työskentelet noin 50 asiantuntijan VKR-yksikössä, missä työskennellään mm. pohjavesitutkimuksen, hydrogeokemian, pohjaveden virtausmallinnuksen, reaktiivisen kulkeutumismallinnuksen, kaivosympäristöjen ja vesienhallintaan liittyvien kysymysten parissa. Olet osa hydrogeologia ja mallinnus -ryhmää.
Hakijalta odotettu koulutus, kokemus ja osaaminen
- Tohtorin tutkinto hydrogeologiassa, ympäristökemiassa tai vastaavilta aloilta. Odotamme, että tohtorin tutkinnon suorittamisesta on kulunut enintään viisi vuotta (erityisistä syistä enintään 7 vuotta).
- Osoitettu tutkimuskokemus yhdeltä tai useammalta näistä aloista: haitta-aineiden hydrogeologia, numeerinen mallinnus tai PFAS-tutkimus
- Kyky työskennellä yhteistyössä monialaisissa tiimeissä ja ulkoisten kumppaneiden kanssa
- Tietojen analysoinnin ja raportoinnin taito
- Näyttöä julkaisuista vertaisarvioiduissa lehdissä
- Sujuva kirjallinen ja suullinen englannin kieli (vastaa CEFR C1)
- Mahdollisuus matkustaa kotimaassa kenttätyössä (3 viikkoa/vuosi)
- Mahdollisuus matkustaa ulkomaille tutkimusvierailuille ja konferensseihin (alle 1 kuukausi/vuosi)
- Voimassa oleva B-ajokortti tai mahdollisuus hankkia se lyhyessä ajassa
Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen
- Pintaveden ja pohjaveden vuorovaikutuksen tutkimiseen käytettävien kenttätekniikoiden osaaminen
- Kokemus pohjaveden ajoitusmenetelminä käytettävistä merkkiaineista
- PFAS-kemian tuntemus ja kyky käsitellä suuria PFAS-tietoaineistoja
- Itsenäinen, aktiivinen ja huolellinen ote tutkimuksen tekemiseen
- Vahva kiinnostus monitieteelliseen ja kansainväliseen tutkimustyöhön
Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet
- Osaat viestiä ja olla vuorovaikutuksessa erilaisten sidosryhmien kanssa
- Sinulla on valmiudet perehtyä nopeasti uusiin aiheisiin
- Osaat ratkaista teknisiä ongelmia kenttäkohteissa
- Olet proaktiivinen, yhteistyökykyinen ja sinulla on kyky työskennellä sekä itsenäisesti että tiimissä
- Olet luova ja osaat tuoda omia ideoitasi projektitiimille.
Tarjoamme sinulle
Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa
Palkkaus
Tehtävän palkkaus muodostuu vaativuusluokan 9 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4226-4504 €/kk.
Muut työpaikkaan liittyvät tiedot
Tehtävä alkaa 1.4.2025 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen. Määräaikaisuus on kestoltaan enintään 3 vuotta päättyen viimeistään elokuun 2028 lopussa. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.
Lisätietoja antaa tuleva tieteellinen ohjaajasi, erikoistutkija Marie-Amélie Pétré marie-amelie.petre@gtk.fi, puh. +358 50 348 6382, tavoitettavissa maanantaisin ja perjantaisin klo 9 – 11. Työsuhdeasioissa lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi, ryhmäpäällikkö Nina Hendriksson nina.hendriksson@gtk.fi, puh. +358 29 503 205, tavoitettavissa 17.1.2025 alkaen perjantaisin klo 13 – 14.
Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Kansainvälistyvä työyhteisömme on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme.
Lähetäthän englanninkielisen hakemuksesi saatekirjeen, täydellisen ansioluettelon, kopiot akateemisesta opintosuoritusotteesta ja tohtorin tutkintotodistuksesta sekä vähintään kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot (mukaan lukien sähköpostiosoitteet) valtiolle.fi-järjestelmän kautta 31.1.2025 klo 16.15 mennessä. Työavain 9650.
Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi helmi-maaliskuussa 2025.
Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.
Hae tehtävää