Postdoc-tutkija (hydrogeologia)

Julkaisupäivä
05.11.2024
Haku päättyy
16.12.2024 16.15
Paikkakunnat
Espoo
Linkki Valtiolle.fi -palveluun
Hae tehtävää

Organisaation ja yksikön kuvaus

Geologian tutkimuskeskuksessa teemme työtä maamme hyväksi. Tuotamme puolueetonta tutkimustietoa, josta on apua esimerkiksi ilmastonmuutoksen, energiamurroksen ja kiertotalouden haasteiden ratkaisemisessa. Yli 400 asiantuntijaamme ovat erikoistuneet mineraalitalouteen, energia-, vesi- ja ympäristökysymyksiin sekä digitaalisiin ratkaisuihin. Yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa rakennamme kestävää, hiilineutraalia tulevaisuutta. GTK on työ- ja elinkeinoministeriön alainen tutkimuslaitos. www.gtk.fi 

Postdoc-tutkija (hydrogeologia)

Geologian tutkimuskeskus hakee postdoc-tutkijaa tutkimaan pohjaveden ja siihen liuenneiden aineiden kulkeutumista sekä lämmön johtumista kiteisessä kallioperässä. Sijoitut Energia ja rakentamisen ratkaisut -tulosyksikköön ja toimipaikkasi on ensisijaisesti Espoo, mutta tarvittaessa muistakin GTK:n toimipaikoista voidaan neuvotella. Voit myös tehdä osan ajasta etätyötä muualtakin Suomesta ja etätyö on sovittavissa joustavasti.

Tehtävänäsi on kehittää GTK:n teoreettista ymmärrystä ja kykyä mallintaa pohjaveden virtaus- ja kulkeutumisprosesseja kiteisessä rakoilleessa kallioperässä, erityisesti liittyen siirrosvyöhykkeisiin.  Kehität integroidun työvuon, joka sisältää kenttä- ja laboratoriotestausta ja tulosten kokonaisvaltaisen tulkinnan. Vastuullasi on suunnitella ja toteuttaa esimerkiksi yhden ja useamman kairareiän pumppaus- ja kulkeutumiskokeita, sisältäen myös geokemiallista näytteenottoa sekä muita reikämittauksia (esim. lämpötila). Tulkitset tuloksia osana laajempaa kontekstia ja yhdistät tuloksiin laboratoriotuloksia, sekä rakenne- ja muuta geologista tietoa.

Tehtävänäsi on kehittää dataan perustuvaa parametrisointia täsmällisempien kulkeutumismallien luomiseksi ja kalibrointiin. Malleja hyödynnetään teoreettisessa tieteellisessä tutkimuksessa, sekä soveltavissa tutkimuksissa liittyen geotermiseen energiaan, ydinjätteen loppusijoitukseen, lämmön varastointiin ja kestävään vesihuoltoon.

Teet GTK:n sisällä yhteistyötä pohjavesigeologien, geotermisen ryhmän, rakennegeologien ja käänteismallinnuksen asiantuntijoiden kanssa osana meneillään olevia projekteja, sekä kansainvälistä yhteistyötä. Lisäksi tehtävänäsi on tuottaa julkaisuja ja osallistua tieteellisiin konferensseihin, työpajoihin ja seminaareihin esittelemään tehtävässä saavutettuja tuloksia.

Tulet työskentelemään noin 45 hengen Energia ja rakentamisen ratkaisut -tulosyksikössä, jonka asiantuntijat työskentelevät ydinjätteiden loppusijoituksen, paikanvalinnan, geotermisen energian, kallioperän kaasupotentiaalin ja tutkimusmenetelmien (erityisesti vety) sekä rakennusgeologian tehtävien parissa. Sijoituspaikkatutkimukset-ryhmä, johon sijoitut, koostuu noin 11 asiantuntijasta.

Tämä postdoc-tutkijan tehtävä on osa valtion tutkimuslaitosten postdoc-ohjelmaa. Ohjelma rahoitetaan Suomen pitkän aikavälin tutkimus- ja kehittämissuunnitelmasta. Ohjelmassa rekrytoidaan yhteensä 85 uutta postdoc-tutkijaa kahteentoista Suomen valtion tutkimuslaitokseen vuosina 2025-2028. Ohjelman tavoitteena on vahvistaa T&K-osaamista yhteiskunnan ja elinkeinoelämän kannalta tärkeillä aloilla. Postdoc-tutkijat tekevät vaikuttavaa ja korkeatasoista tutkimusta, jossa yhdistyvät tiede, teollisuus ja hallinto. Ohjelmassa tuetaan postdoc-tutkijoiden verkostoitumista ja liikkuvuutta eri alojen välillä. Lue lisää täältä.

Hakijalta odotamme

  • Tohtorin tutkintoa hydrogeologiasta tai sitä vastaavalta alalta. Odotamme, että tohtorin tutkinnon suorittamisesta on kulunut enintään viisi vuotta (erityisistä syistä enintään kymmenen vuotta). Tehtävään voidaan valita myös henkilö, joka on saanut väitösluvan ennen hakemuksen jättämistä.
  • Osoitettua kokemusta hydrogeologian kenttätöistä
  • Erinomaista ymmärrystä kulkeutumisen konseptuaalisista malleista
  • Kykyä suunnitella kenttäkokeita ja tulkita tuloksia laajempaan kontekstiin peilaten
  • Kykyä rakentaa ja parametrisoida konseptuaalisia malleja
  • Kokemusta numeerisesta mallintamisesta
  • Uravaiheeseen nähden riittävää julkaisuhistoriaa vertaisarvioiduissa julkaisuissa
  • Sujuvaa englannin kirjallista ja suullista taitoa
  • Valmiutta kenttätyöskentelyyn Suomessa (3-4 viikkoa/vuosi)
  • Valmiutta matkustaa ulkomaille tutkimusvierailuja ja konferensseja varten (alle 1 kuukausi vuodessa)
  • Voimassa olevaa B-ajokorttia tai valmiutta hankkia sellainen lyhyessä ajassa

Hakijalle eduksi luettava koulutus, kokemus ja osaaminen

  • Kokemus erilaisista hydrogeologian kenttäkoemenetelmistä (esim. merkkiainekokeet) ja muista reikämittauksista
  • Kokemus numeerisista kulkeutumis-/ lämmönsiirtomalleista
  • Kokemus tehtävän kuvauksen mukaisesta inversiomallinnuksesta ja mallin kalibroinnista.
  • Python/Matlab, C++ tai vastaava ohjelmointitaito

Hakijalta toivotut henkilökohtaiset ominaisuudet

Osaat työskennellä itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä, sekä kehittää ja testata kehittämiäsi ideoita oma-aloitteisesti. Pystyt ratkaisemaan teknisiä ongelmia kenttätyömailla. Omaat hyvät vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot sekä osaat priorisoida tehtäviäsi tarpeen mukaan.

Tarjoamme sinulle 

Tarjoamme sinulle tehtävän kansainvälisessä toimintaympäristössä ja mahdollisuuden vaikuttaa omaan työhösi. Pääset työskentelemään monimuotoiseen yhteisöön, jossa arvostetaan jokaisen työpanosta. Uudistamme tavoitteellisesti osaamistamme ja toimintaamme. Henkilöstön hyvinvoinnista huolehdimme laaja-alaisen työhyvinvointia tukevan toiminnan avulla. Tarjoamme lisäksi valtionhallinnon lomaedut sekä modernin ja monipaikkaisen työn puitteet, kuten joustavan työajan ja etätyömahdollisuudet. Tutustu meihin lisää: www.gtk.fi/ura-gtkssa

Palkkaus

Tehtävän palkkaus muodostuu vaativuusluokan 9 sekä tehtävään valittavan henkilön osaamisen mukaan. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on 4311 € – 4594 €/kk.

Muut työpaikkaan liittyvät tiedot 

Tehtävä alkaa 1.3.2025 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on määräaikainen ja kestoltaan kolme vuotta. Tehtävässä noudatetaan työsopimuslain 4 § mukaista koeaikaa.

Tehtävään valittu postdoc-tutkija on mahdollista siirtää vakituiseen tutkijan tehtävään määräaikaisuuden loppupuolella tehtävän tutkijanarvioinnin sekä GTK:n resurssitarveharkinnan jälkeen.

Lisätietoja antaa tuleva esihenkilösi Taina Karvonen puh. 050 348 6501, tavoitettavissa 11.11.2024 klo 9-15 sekä johtava asiantuntija Heini Reijonen puh. 050 348 8669, tavoitettavissa 15.11.2024 klo 9-15.

Edistämme tietoisesti henkilöstömme monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta, joten kannustamme monenlaisia ja erilaisista taustoista tulevia ihmisiä hakemaan tehtäviämme. Työyhteisössämme on työntekijöitä yli 20 eri maasta, mikä on yksi esimerkki monimuotoisuudestamme.

Lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen valtiolle.fi-järjestelmän kautta 16.12.2024 klo 16.15 mennessä. Työavain 8399.

Haastattelut on suunniteltu pidettäväksi tammikuussa.

Huomioithan, että hakijoiden nimet ja hakemukset liitteineen ovat julkisia.

Tulanet - logo, Postdoctoral Programme for Research Institutes

 

Hae tehtävää