Siirry sisältöön

Turvemaihin liittyvät drone-maatutkaluotauspalvelut

Tarkka tieto turve- ja pohjakerroksista toimii onnistuneen suunnittelun ja toteutuksen tukena.

Henkilö ohjaa käsiohjaimella oranssin väristä lennokkia, joka on vielä maassa.

Palvelun hyödyt

Tarkka varantotieto

Kattaviin aineistoihin pohjautuva selvitys alueen varannoista.

Eri vaihtoehdot kustannustehokkaalle ja kestävälle toiminnalle

Maatutkasovellutuksilla määritellään vertailutaso ja toiminnan vaihtoehtoiset toteutukset.

Peruselvityksistä seurantaan

Kustannustehokas seuranta on mahdollista toteuttaa dronekuvantamisen avulla.

Palvelun avulla selvitetään tiedot kohteen varannoista, nykytilasta ja erityispiirteistä sekä lisäksi vaihtoehtoja kustannustehokkaalle ja kestävälle toiminnalle.

Soiden ja turvevarantojen maatutkasovellutuksilla määritellään vertailutaso ja toiminnan aloittamiseen vaikuttavat tekijät. Suunniteltu toiminta voi liittyä esimerkiksi resurssien käyttöön tai turvetuotantoalueen jatkokäyttöön. Asiakkaalle räätälöidyt selvitykset antavat vankan tietopohjan toimintaan ja sen suunnitteluun. Palvelun avulla hahmottuvat alueen varannot, suoalueen ominaispiirteet ja mahdolliset reunaehdot, joihin toiminnassa pitää kiinnittää huomiota.

Maatutkasovellutuksia voidaan täydentää seurantavaiheessa dronekuvantamisen palvelukokonaisuudella, joka on kustannustehokas vaihtoehto perusselvitysten jälkeen. Palveluun voidaan yhdistää myös esimerkiksi happamien sulfaattimaiden ympäristöriskien arviointi.

GTK:n vuosikymmenten kokemus turvealueilta takaa laadukkaan tiedon ja kustannustehokkaan toiminnan ajantasaisilla laitteistoilla.

ASIAKASTARINA — 8.10.2020

Vapo Oy – Uutta teollisuutta tutusta raaka-aineesta

Vapo-konserni kehittää uusia suomalaisia tuotteita kansainvälisille markkinoille. Geologian tutkimuskeskus tuottaa soveltavaa tietoa ja innovatiivisia menetelmiä kehittämisen alustaksi.
BLOGI — 2.3.2020

Maatutka-drone -palvelukokonaisuus energiaturvetutkimuksessa

Geologian tutkimuskeskuksen ja Vapo Oy:n välillä on ollut pitkä asiakassuhde turvetuotantokenttien tutkimuksessa. Viimeisten 20 vuoden aikana on maatutkaluodattu 40 metrin linjavälillä noin 400 turvetuotantokenttää yhteispinta-alaltaan noin 45 000 hehtaaria. Se vastaa noin 10 000 kilometrin verran maatutkalinjaa ja noin 3,9 miljoonaa kairauspistettä vastaavaa tutkatulkintapistettä.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja lyhyt viesti, niin asiantuntijamme vastaavat sinulle.

Ota yhteyttä suoraan asiantuntijaan

Ajankohtaiset uutiset ja tietoa tuoreista tutkimustuloksista suoraan sähköpostiisi. Tilaa uutiskirje!