Mineralisaatioprosessien tutkimus
Mineralisaatioprosessien eri vaiheiden ymmärrys on keskeistä malminetsinnässä sekä todettujen malmiesiintymien kehittämisessä. GTK:n tutkimuslaboratoriot tarjoavat laaja-alaisesti menetelmiä esiintymien mineralogisten ja geokemiallisten yksityiskohtien, rakenteen, iän sekä syntytavan selvittämisen.
Mineraalipotentiaalin arviointi paranee
Tukee oikeanlaisten prosessointitekniikoiden valintaa
Tukee ympäristövaikutusten arviointia ja niiden minimoimista
Räätälöitävät tutkimuspalvelut asiakkaiden tarpeisiin
GTK vastaa mineraalivarojen riittävyyden haasteisiin tarjoamalla räätälöityjä tutkimuspalveluita kaikkiin malminetsinnän, malmiesiintymien karakterisoimisen sekä aktiivisen kaivostoiminnan vaiheisiin. Mineralisaatioprosessien eri vaiheiden ymmärrys on keskeistä malminetsinnässä sekä todettujen malmiesiintymien kehittämisessä.
Asiantunteva ja korkeasti koulutettu GTK:n henkilökunta suunnittelee yhteistyössä asiakkaiden kanssa parhaan mahdollisen tutkimuskonseptin asiakkaan tarpeisiin. Lähtökohta on ratkaisukeskeinen ja tutkimuksellinen. Tarjoamme analyysipalveluiden ohella tukea tulosten tulkintaan.
Kattava laitekanta mahdollistaa arvoaineiden pienienkin pitoisuuksien luotettavan tutkimisen
GTK:lla on käytössä mineralisaatioprosessin tutkimiseen mm. elektronioptiikkaan, röntgendiffraktioon, – fluoresenssiin ja – tomografiaan, sekä massaspektrometriaan perustuvia tutkimusmenetelmiä.
Isotooppigeokemialliset menetelmät ovat geologisen tutkimuksen perustyökaluja mineralisaatioiden iän, kehityksen ja prosessien selvittämiseksi. Tärkein geokronologinen menetelmä on U-Pb isotooppeihin perustuva in-situ iänmääritys zirkoneista, monatsiiteista, titaniiteista ja lukuisista muista mineraaleista. Lisäksi voidaan tuottaa Sm-Nd isotooppeihin perustuvia ikämäärityksiä sekä mitata lukuisia muita radiogeenisiä ja stabiileja isotooppisuhteita, jotka ilmentävät mm. erilaisia geokemiallisia reaktioita.
Mikroanalysaattori mahdollistaa tarkan analyysin hyvin pienessä mittakaavassa.
Mineralogisissa ja rakenteellisissa 2D- ja 3D-tutkimuksissa saadaan tietoa mm. arvo- ja haitta-aineiden esiintymisestä eri mineraaleissa, niiden koostumuksesta sekä raekoosta, mikä on oleellista hyödynnettävyys- ja rikastusprosessien suunnitteluun. Tutkimuslaboratorioiden kattavan laitekannan avulla arvoaineiden sitoutuminen eri mineraaleihin voidaan määrittää luotettavasti aina ppm-tason pitoisuuksiin saakka.
Tutustu tarkemmin:
Ota yhteyttä
Jätä yhteystietosi ja lyhyt viesti, niin asiantuntijamme vastaavat sinulle.